Tule mukaan Helsinki Horse Showhun Hyvässä Seurassa!

HIHS-hyvassa-seurassa-2023

Tule mukaan Helsinki Horse Showhun Hyvässä Seurassa!

Tule kannustamaan Solbackalaisia Helsinki International Horse Showhun yhdessä muiden seuralaisten kanssa! SRL:n ja HIHSin yhteistyössä toteuttama Hyvässä Seurassa -jäsenetu mahdollistaa kaikille Solbacka-henkisille Horse Show -elämyksen edullisin lippuhinnoin -20 % alennuksella.

Alennus koskee kaikkia Helsinki Horse Show’n näytöksiä koko kisaviikon ajan. Saat ostettua lippusi vaivattomasti suoraan Ticketmasterin järjestelmästä seurakohtaisella koodillamme, ja pääset myös itse valitsemaan samalla istumapaikkasi! Jokaiseen tilaukseen lisätään tilausmaksu 1,50 €. Kampanjaan eivät kuulu jo valmiiksi alennetut fanikatsomo- perhe- ja kimppaliput, ja kampanja on voimassa 30.9.2023 asti.

Näin saat tehtyä lipputilauksen

 • Mene kampanjalinkistä Ticketmasterin tilaussivulle
 • Valitse näytös johon haluat ostaa liput
 • Valitse pohjakartalta haluamasi katsomo ja klikkaa valitse
 • Syötä kampanjakoodi avautuvaan valikkoon
 • Valitse haluamiesi lippujen lukumäärä ja klikkaa ”lisää ostoskoriin”
 • Maksa liput

Koodilla ei ikävä kyllä voi kerralla ostaa lippuja useampaan näytökseen, vaan jokaiselle näytökselle tulee tehdä oma tilaus.

Seuramme tilauskoodi: HS1ARDXD2N
Tilauslinkki: http://www.ticketmaster.fi/horseshow/hyvassaseurassa

Tule mukaan tekemään Solbacka Summer Gamesia 2023!

Kuva: Kiia Savolainen
Kuva: Kiia Savolainen

Solbacka Summer Games on alue- ja kansallisen tason esteratsastuskilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Solbacka Summer Gamesissa on ratkottu niin ESRA:n joukkuemestaruuksia kuin kisattu SRL:n sarjakilpailuita. Kilpailut huipentuvat viimeisenä kilpailupäivänä 140 cm korkeudessa kisattavaan Solbacka Grand Prixiin.

Tänä vuonna kilpailut järjestetään 12.-16.7.2023 ja osana huikeaa kisaviikonloppua ratkotaan myös joukkue-SM:t!

Toimihenkilöt ovat kilpailun sydän

Solbacka Summer Gamesin taustalla on pieni ja tehokas kisaorganisaatio. Kilpailut järjestetään vapaaehtoistoimin ja yksi kilpailuiden järjestämisen prioriteeteistä on, että myös toimihenkilöt viihtyvät tehtävissään, puhaltavat yhteen hiileen ja pääsevät pitämään kivaa huippuseurassa. Nämä reippaat ja omaa vapaa-aikaansa lajille antavat vapaaehtoiset ovat se perusta, jolle kilpailut lopulta rakentuvat ja joita ilman Solbacka Summer Games ei olisi kesän ykköstapahtuma!

Solbacka Summer Gamesin toimihenkilötehtävät on jaettu pääryhmiin, joille on omat nimetyt vastuuhenkilöt. Kunkin tiimin tehtäväkuvauksen voit lukea klikkaamalla otsikkoa.

Rata- verryttely- ja yleissiisteystiimi

Rata- verryttely- ja yleissiisteystiimi on kilpailujen isoin tiimi, ja myös tiimi jolla on eniten liikkuvia osia. Tiimi jakautuu neljään osaan:

Rataryhmä

Rataryhmällä on kisojen yksi näkyvimmistä tehtävistä: huolehtia siitä, että kisaradat ovat pystyssä ajallaan ja esteet ovat oikein rakennettuja ja siistejä. Ratatiimi rakentaa radat ennen luokan alkua, siirtelee esteitä ratamestarin ohjeiden mukaan ratojen tai hevoskategorian vaihtuessa ja purkaa radat päivän päätyttyä ja tarvittaessa myös päivän aikana kastelua varten. Ratatiimiläiset päivystävät radalla 4-6 henkilöä kerrallaan luokan aikana nostaen esteitä niiden pudotessa, haraa ponnistus- ja laskeutumispaikkoja tarvittaessa sekä siivoaa kakat kentältä. Ratatiimi huolehtii myös esteiden kunnostuksesta ja paikkamaalauksesta kisojen aikana.

Portti

Porttivahti valvoo, että radalla on kerrallaan tuomaritornin ohjeiden mukaan oikea määrä ratsukoita. Usein tämä tarkoittaa, että suorittavan lisäksi seuraava ratsukko valmistautuu omaan suoritukseensa. Porttivahti myös huolehtii, että portilla ei tule kolareita kun maaliin tullut ratsukko poistuu ja uusi valmistautuva ratsukko tulee kentälle.

Verryttely

Verryttelyssä toimihenkilö huolehtii kakankeräyksestä sekä pohjan haravoinnista verryttelyesteiden ympärillä ja tarvittaessa muuallakin. Verryttelyssä tulee olla reipas ja pitää silmät auki, sillä esteverryttely on nopeatempoista ja saattaa näin ollen sisältää yllätysmomentteja. Verryttelyvahti vaihtaa esteiden paikkoja ja siirtää niitä lanausta varten. Verryttelyn toimihenkilö ei toimi kilpailujen stewadina, mutta avustaa häntä pyydettäessä.

Yleissiisteys

Erittäin tärkeä yleissiisteystiimi pitää huolta siitä, että kilpailualue kokonaisuudessaan on viihtyisä ja siisti. Yleissiisteystiimin tehtävänä on mm. tyhjennellä roskiksia, tarkistaa vessojen siisteys sekä huolehtia kakankeruusta parkki- ja käsihevosalueilla. Yleissiisteystiimi myös avustaa esimerkiksi jabojen kuivituksessa tarvittaessa.

Buffa- ja ruokatiimi

Tämä porukka huolehtii siitä, että kukaan ei ole kisapaikalla nälkäisenä! Tämäkin tiimi on erittäin laaja, ja jakautuu sen vuoksi kahteen osaan:

Buffatiimi

Buffatiimi vastaa kilpailujen kehutun buffetin pidosta, hankinnoista sekä tarjoiluista, pois lukien lounas ja aamupala, joista vastaa ruokatiimi. Buffatiimin tehtäviin kuuluu muun ohessa leipomusten, välipalojen ja juomien myynti buffasta, smoothieiden surauttelu, vohvelien ja makkaroiden paistaminen sekä kahvin keittäminen ja astioiden tiskaaminen. Buffatiimi huolehtii myös tärkeimmästä buffan voimavarasta, eli leipojista ja leivonnaisten sekä muiden buffatuotteiden riittävyydestä. Buffassa pyritään aina tiimiläisten kesken hyvään yhteishenkeen ja hersyvään huumoriin!

Ruokatiimi

Ruokaryhmä huolehtii siitä, että kaikilla on murua rinnan alla aamusta iltaan! Huolehdimme buffa-porukan jatkona aamiaisista ja lounaista, sekä erityisen tärkeänä hommana toimihenkilöiden ruokkimisesta koko pitkien kisojen ajan! Työtehtäviin kisojen aikana kuuluu hoitaa esille ajankohtaiset ruuat, kuten aamiaistarjoilu sekä lounas. Erityisen tärkeää on huolehtia, että ruokaa riittää ja että sitä on esillä houkuttelevasti koko ajan! Ruokaryhmä vastaa myös toimihenkilöiden ruokinnasta aamusta iltamyöhään. Jos nälkä kurnii, niin ota suunta buffan ruokaryhmän pakeille!

Lisäksi buffatoimintaan voi osallistua toimimalla backup -leipurina kilpailujen ajan, sillä säilytystilat ovat rajattuja ja menekki kisojen aikana on tavanomaisesti ollut hurjaa.

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia on olemassa kilpailijoita, taustajoukkoja ja toimihenkilöitä varten. Kanslia huolehtii kilpailuiden sujuvuudesta ja siitä, että hommat rullaa. Kilpailukanslia on se paikka, jonka puoleen kilpailijoiden, taustajoukkojen ja toimihenkilöiden on pystyttävä matalla kynnyksellä kääntymään, jos yhtään mikään ihmetyttää kilpailuihin liittyen. Kilpailukansliassa huolehditaan myös muun muassa hevosten rokotusten tarkistamisesta sekä otetaan vastaan jälki-ilmoittautumisia, luokkavaihtoja ja ilmoituksia poisjääneistä. Tämän vuoksi on hyvä, että kanslistilla on hallussaan oleelliset kilpailua koskevat tiedot sekä perustietämys kilpailusäännöistä. Kanslia toimii tiiviissä yhteistyössä tuomaritornin kanssa.

Kilpailukanslian vastuulla on myös huolehtia ruusukkeet, pokaalit ja palkinnot järjestykseen ja valmiiksi palkintojenjakoa varten sekä tarvittaessa avustaa palkintojen jaossa. Kanslia huolehtii pöytäkirjojen ja tuloslistojen järjestyksessä pitämisestä ja arkistoinnista. Kanslia ohjaa kilpailukaverit tarpeen vaatiessa kengittäjän hoiviin tai eläinlääkärin luo sekä vastaanottaa ja ohjeistaa paikalle majoittuvia.

Kansliatiimi omalla panoksellaan pyrkii tekemään niin kilpailijoiden, taustajoukkojen kuin toimihenkilöiden kilpailupäivästä mahdollisimman mutkattoman ja mukavan ja toivottaakin kaikki tervetulleeksi kanslian luukulle!

SSG VIP

Solbackan kisojen yksi ylpeyden aihe on VIP-alueemme, joka on varattu kilpailujen sponsoreille. VIP-alueella tärkein tehtävä on huolehtia kilpailut mahdollistavista sponsoreista mahdollisimman hyvin. VIP-emännän/isännän tehtäviin kuuluu skumpan kaatamisen lisäksi VIP-vieraiden vastaanotto sekä parkkiin ohjaus, tarjoiluiden suunnitteleminen ja hankkiminen sekä yleinen alueen viihtyvyydestä huolehtiminen.

Kuinka pääsen mukaan?

Olisitko sinä kiinnostunut tulemaan mukaan tekemään tämän vuoden Solbacka Summer Gamesia? Toimihenkilötehtävien lisäksi tai sijaan voit osallistua myös talkooavuksi kilpailua edeltävänä viikonloppuna ja kisaviikolla sekä leivontareserviin buffettia varten. Aikaisempi kokemus tai kaikissa tehtävissä edes hevostausta ei ole välttämätöntä, jokaiselle löytyy varmasti sopiva pesti ja kaikkiin tehtäviin perehdytetään.

Suski Fagerströmin luento ratsastajan mentaalitaidoista 5.3.2023

suski_fagerstrom_luento

Suski Fagerströmin luento ratsastajan mentaalitaidoista 5.3.2023

Luennon yhteydessä järjestetään lisäksi Riding Club Solbacka Ry:n sääntömääräinen kevätkokous. Virallinen kokouskutsu ja esityslista julkaistaan lähiaikoina!

Luento klo 12.00-14.00, ilmoittaudu 3.3.2023 kello 23.59 mennessä
Kevätkokous klo 14.00-15.00, kokoukseen voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista
Paikka: Klaukkalan työväentalo Männikkö, Kiikkaistenkuja 21, 01800 Klaukkala, myös etäosallistuminen mahdollista.

Ilmoittaudu heti!

Suski Fagerström on pitkän linjan kilparatsastaja, valmentaja ja yrittäjä, Mind Riders -konseptin kehittäjä. Suski on kouluttautunut laajasti ja hän on erikoistunut erityisesti ratsastajien henkiseen valmennukseen. Voit tutustua häneen tarkemmin osoitteessa www.mindriders.com/about.

Luento käsittelee ratsastajan mentaalitaitoja ja keinoja joilla voi itse esimerkiksi kehittää rohkeutta tai hallita jännitystä ja pelkoa. Lisäksi luennolla puhutaan siitä miten ratsastajan tunnetilat vaikuttavat hevoseen. Luento tukee ja toimii myös johdantona Stall Solbackassa 11.-12.3.2023 järjestettävällä Suskin kurssilla. Luento on kuitenkin erillinen kurssista, eikä luennolle osallistuminen edellytä kurssille osallistumista tai toisin päin.

Luento on avoin kaikille. Riding Club Solbackan jäsenille luennon hinta on 10 €, ja ulkopuolisille 20 €. Maksun voi suorittaa 3.3.2023 mennessä Riding Club Solbacka Ry:n pankkitilille FI89 4260 0010 3982 68, viesti ”Suskin luento”, tai kortilla/käteisellä paikan päällä.

 

Tule myös kevätkokoukseen!

Luennon yhteydessä järjestetään lisäksi Riding Club Solbacka Ry:n sääntömääräinen kevätkokous. Kevätkokouksen esityslista julkaistaan erikseen. Kokouksessa on kahvi- ja pullatarjoilu.

 

Lämpimästi tervetuloa!
Riding Club Solbacka ry:n hallitus

Esteratsastuskilpailuista lyhyesti

vilma_lappalainen1

Esteratsastuskilpailuista lyhyesti

Esteratsastuksessa hevosen ja ratsastajan yhteistyö punnitaan vaihtelevissa olosuhteissa radalla. Esteratsastuskilpailuissa punnitaan ratsastajan taito, tekniset valmiudet ja hevosen hallinta vaihtelevissa tehtävissä sekä hevosen suorituskyky, taito ja tottelevaisuus. Kilpailuluokissa olevien esteiden lukumäärä, korkeus ja pituus sekä ratsastusnopeus vaihtelevat kilpailtavan luokan ja kilpailutason mukaan.

Esteratsastuskilpailuissa yksinkertaistettuna nopein ratsukko pienimmällä virhepistemäärällä voittaa. Virhepisteitä kertyy ratsukolle, mikäli hevonen pudottaa puomin ja/tai kieltäytyy hyppäämästä estettä. Aina kuitenkaan aika ei ratkaise, esimerkiksi alemmissa luokissa voivat kaikki virhepisteettömän radan tehneet palkita tasavertaisina voittajina. Esteratsastuskilpailuissa on käytössä erilaisia arvostelumenetelmiä, jotka sopivat erilaisiin tilanteisiin. Lisäksi ratamestari määrittelee enimmäisajan jonka saa käyttää radan kiertämiseen ja jos tämä aika ylittyy, tulee ratsukolle virhepisteitä. Esteiden lukumäärä radalla vaihtelee 6-14 esteen välillä estekorkeudesta ja kilpailutasosta riippuen. Radan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa ratamestari.

 

Virhepisteiden kertyminen

 • Esteen pudottaminen:
  4 virhepistettä
 • Hevonen kieltäytyy hyppäämästä (käytetään myös termiä tottelemattomuus):
  ensimmäisellä kerralla 4 virhepistettä, toisesta kiellosta (tottelemattomuudesta) ratsukon suoritus hylätään
 • Hevonen kieltäytyy niin että este rikkoutuu:
  Tuomari keskeyttää suorituksen äänimerkillä, este korjataan ratahenkilökunnan toimesta ja ratsukko saa jatkaa uuden äänimerkin jälkeen siitä mihin jäi. Ratsukko saa kieltäytymisestä 4 virhepistettä ja hänen aikaansa lisätään 6 sekuntia aikasakkoa.
 • Jos ratsastaja putoaa hevosen selästä tai ratsukko kaatuu kumoon ratsukon suoritus hylätään.
 • Jos ratsukko on liian hidas ja ylittää ratamestarin antaman enimmäisajan, ratsukko saa yhden virhepisteen jokaiselta alkavalta 4 sekunnilta enimmäisajan ylittymisestä lukien
 • Jos ratsukko ei hyppää esteitä ratapiirroksessa määrätyssä järjestyksessä tai määrätystä suunnasta tai hyppää luokkaan kuulumattoman esteen tai jättää luokkaan kuulumattoman esteen hyppäämättä, ratsukon suoritus hylätään.

 

Kilpailuissa käytettävät arvostelumenetelmät

A.0.0
Kaikki virheettömän radan suorittaneet ovat jaetulla ensimmäisellä sijalla, ajalla ei ole merkitystä kuin enimmäisajassa pysymisen osalta. Luokassa ei ole uusintaa.

A.1.0/A.2.0
Kaikki perusradalla pienimmän virheettömän suorituksen saavuttaneet ovat jaetulla ensimmäisellä sijalla ajan perusteella. Luokassa ei ole uusintaa.

AM5
Luokka koostuu perusradasta ja uusintakierroksesta. Vain pienimmän virhepistemäärän (yleensä 0 virhettä, mutta ei välttämättä aina) saavuttaneet ratsukot ratsastavat erillisen uusinnan kyseisen luokan perusradan jälkeen. Uusinnassa ratkaisevat virhepisteet ja aika.

A.2.0
Ratsukko ratsastaa vain yhden radan, jossa ratkaisevat sekä virhe pisteet että aika. Nopein ratsukko pienimmällä virhepistemäärällä voittaa.

C
Virheet aiheuttavat virhesekunteja, jotka lisätään ratsukon suoritusaikaan. Pudotuksesta lisätään +4 sekuntia, ensimmäinen tottelemattomuus ei lisää sekunteja ellei esteen osa putoa, jolloin aikaan lisätään +6 sekuntia. Toinen tottelemattomuus, kumoonratsastus tai putoaminen aiheuttavat suorituksen hylkäämisen.

367.1/367.4
Luokka koostuu perusradasta ja uusintaradasta. Ratsukko ratsastaa ensin perusradan (vaihe 1) ja virhepisteettömällä suorituksella jatkaa perusradan jälkeen suoraan uusintaradalle (vaihe 2). Toisessa vaiheessa ratkaisevat virhepisteet ja aika.

367.4
Luokka koostuu perusradasta ja uusintaradasta. Ratsukko ratsastaa ensin perusradan (vaihe 1) ja mikäli ratsukkoa ei ole hylätty ensimmäisessä vaiheessa, se jatkaa perusradan jälkeen suoraan uusintaradalle (vaihe 2). Toisessa vaiheessa ratkaisevat virhepisteet ja aika.

Vaikeutuva ratsastus
Ylitetyistä esteistä saadaan pisteitä seuraavasti: 1 piste ensimmäisestä, 2 pistettä toisesta, 3 pistettä kolmannesta jne. Enimmäispisteet ovat täten 21, 36 tai 55 pistettä. Pudotetusta esteestä ei saa pisteitä, muut virheet tuomitaan normaalisti. Radan viimeiselle esteelle voidaan rakentaa vaihtoehtoeste. Toisesta esteestä tehdään Jokerieste, joka on vaihtoehtoa vaikeampi ja sen pistearvo on kaksinkertainen. Jos Jokerieste putoaa, sen pistearvo vähennetään ratsukon siihen mennessä saavuttamasta pistemäärästä.

Taitoarvostelu
Taitoarvostelussa arvostellaan virhepisteiden ja ajan lisäksi myös mm. ratsukon yhteistyötä, ratsastajan asentoa, mukautumista ja apujenkäyttöä, rytmiä sekä teiden seuraamista. Taitoarvosteluluokissa ratsukon yhteispisteisiin tehdään vähennyksiä virheistä; jokaisesta pudotuksesta -2 pistettä, maksimiajan ylityksestä -2 pistettä, ensimmäisestä kiellosta -3 pistettä ja toisesta kiellosta hylätään.

Nuorten hevosten suorituskykyarvostelu
Nuorten hevosten suorituskykyarvostelussa arvostellaan mm. hevosen hyppykykyä, tekniikkaa, tasapainoa sekä ratsastettavuutta. Ratsukko saa suorituksestaan yhden numeron välillä 10-6. Pudotus vähentää 0,5 pistettä arvosanasta ja kielto 1 pisteen, aikavirheestä saa 0,1 pistettä per alkava sekunti. Kahdesta kiellosta suoritusarvostelu keskeytetään, mutta rataa voi nuoren hevosen kanssa jatkaa aina kolmanteen kieltoon saakka.

Seuravaatteiden tilaus on käynnissä

seuravaatteet

Seuravaatteiden tilaus on käynnissä

Tilaukset 28.2.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen sirpa.karkkainen@elisanet.fi, otsikoksi ”Seuravaatetilaus”.

Ilmoita sähköpostissa:
Tilaajan nimi
Vaatteen nimi
Naisten vai miesten malli
Koko
Halutut logot ja mahdollinen nimikointi

Tilattavat seuravaatteet

Saapuneet tilaukset kuitataan 1.3.2022. Tilaukset tulee maksaa 31.3.2022 mennessä, maksutiedot toimitetaan kaksi viikkoa aikaisemmin. Vaatteet toimitetaan tallin kahvioon noudettavaksi, toimittajan antaman infon mukaan toimitusaika noin neljä viikkoa riippuen siitä, tuleeko nimikointeja. Seuravaatteet on tarkoitettu kaikille Solbackalaisille, jäsenyys ei ole ehto vaatteiden tilaukselle.

Katso vaatemallit alta. Kuvan saat isommaksi klikkaamalla, kokotaulukot löydät sivun lopusta.

Clique Milford kevyt kuoritakki

Naisten sporttinen takki joka sopii moneen tilanteeseen. Rintataskun ympärillä heijastava painatus. Irrotettava huppu, säädettävät hihansuut ja kiristysnyörit helmassa.
Miellyttävä istuvuus. Takin leikkaukset mahdollistavat hyvän liikkuvuuden. TPU-kalvo + fleece. WP3000/MVP3000. Koot S(36)-XXL.

Hinta 85,80 € isolla selkälogolla ja pienellä rintalogolla (+ mahdollinen etunimi 7 €)
Hinta 84,00 € pienellä rintalogolla

Craft Leisure vetoketjullinen hupparitakki – saatavana myös ilman huppua

Naisten -ja miesten ergonomisesti muotoiltu tekninen hupparitakki vapaa-aikaan. Miellyttävän tuntuinen ja pehmeä Flex fleece -materiaali. Huppu ja kaksi taskua. Suosittu
takki esim. urheilijoiden keskuudessa. Kuvissa naisten malli, miesten malli suoralla leikkauksella. Mitoitus on tyköistuva. Koot XS-XXL.

Hinta 71,50 € isolla selkälogolla ja pienellä rintalogolla (+ mahdollinen etunimi 7 €)
Hinta 69,70 € pienellä rintalogolla

Teejays Urban Crossover kevyttoppatakki vahvistein

Materiaali: 100 % 400T-ripstoppolyesteriä (ei siis repeydy niin helposti!), välissä: polyesterivanu. Hihan alaosat, kyljet ja olat: 100 % kudottua polyesteriä – vahvistettu,kestää kulutusta. Vetoketjulliset sivutaskut ja povitasku, joustavat hihansuut, säädettävä huppu ja helma. Koot S – 3X

Hinta 89,90 € isolla selkälogolla ja pienellä rintalogolla (+ mahdollinen etunimi 7 €)
Hinta 88,20 € pienellä rintalogolla

Hudson kevyttoppaliivi

Moderni liivi, jossa tekountuvatoppaus. 3 vetoketjullista ulkotaskua ja 2 sisätaskua. Kauluksessa lenkki kuulokejohdolle. Mitoitus on tyköistuva/kapeahko. Koot XS-XXXL.

Hinta 65,50 € isolla selkälogolla ja pienellä rintalogolla (+ mahdollinen etunimi 7 €)
Hinta 63,70 € pienellä rintalogolla

Craft Polo Pique pikeepaita

Klassinen, tekninen pikee. Nappilista. Siirtää tehokkaasti kosteutta. Naisten ja miesten malli. Väri tummansininen, koot: XS34-XXXL46

Hinta 42,50 € isolla selkälogolla ja pienellä rintalogolla (+ mahdollinen etunimi 7 €)
Hinta 40,70 € pienellä rintalogolla

Lasten Softshell-takki

Softshell-takki jossa 3 vetoketjullista ulkotaskua ja 2 sisätaskua. Käänteinen YKK-vetoketju sävysävyyn. Joustava nauha hihansuissa helmassa. Irrotettava huppu. Koot 110/120 cm, 130/140 cm ja 150/160 cm. Väri tummansininen, vaikka osassa kuvista takki on musta.

Hinta 45,00 € isolla selkälogolla ja pienellä rintalogolla (+ mahdollinen etunimi 7 €)
Hinta 43,20 € pienellä rintalogolla

Lippis

Yhteistilaus lippiksille vähintään 25 kpl

Hinta 8.90 € (sis. logobrodeerauksen)

Camelback Eddy juomapullo

Koko 0.7 l. Juomapulloon ei mahdollista saada painatusta.

Hinta 24.30 €

Clique kokotaulukko

Suuntaa-antava kokotaulukko Cliquen vaatteille

Craft kokotaulukko

Suuntaa-antava kokotaulukko Craftin vaatteille

Alustava kilpailukalenteri julkaistu

kisakalenteri2022

Alkuvuoden kilpailuita on laitettu kalenteriin!

Kilpailut järjestetään yhteistyössä Stall Solbackan kanssa. Huomioithan että muutoksia päivämääriin voi vielä tulla, ja toukokuun estekisojen päivämäärä on vielä auki. Kilpailuihin ilmoittaudutaan tuttuun tapaan Kipasta, jossa on myös ajantasaisin tieto kilpailupäivämääristä.
13.3.2022 seuratason estekilpailut
23.4.2022 seuratason estekilpailut
Toukokuussa seuratason estekilpailut (päivä vahvistuu myöhemmin)
23.6 seuratason kouluratsastuskilpailut
21.-24.7.2022 Solbacka Summer Games

Tervetuloa meille iloisiin kisoihin!

Tämän lisäksi suunnitteilla on myös kilpailusääntökoulutus sekä seuran kevätkokouksen yhteyteen luento.

Kutsu: Riding Club Solbackan varsinainen syyskokous 7.11.2021

rcs_some_neliö

Riding Club Solbackan varsinainen syyskokous

Tervetuloa Riding Club Solbackan sääntömääräiseen syyskokoukseen!

Aika: Sunnuntai 7.11.2021 kello 14.00-
Paikka: Klaukkalan työväentalo Männikkö, Kiikkaistenkuja 21, 01800 Klaukkala
Ilmoittautuminen: Lauantai 6.11.2021 kello 21.00 mennessä, ks. ohjeet alta

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 12 § mukaisesti:

 • vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus seuraavaksi kalenterivuo-
  deksi 2022
 • päätetään vuoden 2022 jäsenmaksut
 • valitaan hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet tilikaudelle 2022
 • valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varatoiminnantarkastaja
 • käsitellään hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajan mahdollinen palkkio
 • käsitellään muut hallituksen esittämät tai jäsenten vireille panemat asiat

Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä (teams) ilmoittamalla siitä ilmoittautumisajan puitteissa sähköpostitse osoitteeseen info@ridingclubsolbacka.fi, jolloin lähetämme osallistumislinkin sähköpostilla ennen kokousta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!
Riding Club Solbacka ry:n hallitus

Esityslista

 1. Kokouksen avaaminen
 2. Kokouksen järjestäytyminen
  2.1 Valitaan kokouksen puheenjohtaja
  2.2 Valitaan kokouksen sihteeri
  2.3 Valitaan kokouksen pöytäkirjan tarkastajat (2), todetaan että pöytäkirjan
  tarkastajat toimivat samalla kokouksen ääntenlaskijoina
 3. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 4.  Esityslistan hyväksyminen
 5. Puheenjohtajan valinta
 6. Hallituksen jäsenten ja varajäsenten valinta
 7. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta
 8. Toimintasuunnitelman ja talousarvion esittely sekä vahvistaminen vuodelle 2021
 9. Jäsenmaksut vuodelle 2021
 10. Hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajan palkkioista päättäminen vuodelle 2021
 11. Muut esille tulevat asiat
 12. Kokouksen päättäminen

Syksyn luento ja syyskokous

stellberg_luento_2021

Urheiluluento: Mia Stellberg

Luento on seuran jäsenille ilmainen!
Riding Club Solbacka Ry järjestää jäsenilleen mm. Suomen kouluratsastusjoukkueen psyykkisenä valmentajana toimivan urheilupsykologi Mia Stellbergin luennon Klaukkalan työväentalo Männikössä klo 12.00 alkaen. Luennon kesto on n. 2 h. Luento on Riding Club Solbacka Ry:n jäsenille maksuton!
Paikan päälle mahtuu ensimmäiset 40 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. RCS:n jäsenille on mahdollista osallistua luennolle myös Teamsin välityksellä. Mikäli paikkoja jää vapaaksi, seuran ulkopuolisilla on mahdollisuus osallistua luennolle paikan päällä 20 euron hintaan (maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla).
Ilmoittautumiset sähköpostitse info@ridingclubsolbacka.fi maanantaihin 3.11.2021 mennessä. Ilmoita sähköpostissa, osallistutko paikan päällä vai Teamsillä sekä oletko seuran jäsen vai seuran ulkopuolinen. Seuran ulkopuolisille ilmoittautuneille vahvistamme 4.11.2021 sähköpostitse  mahdollisesti vapaaksi jääneistä paikoista.
Luento järjestetään ottaen huomioon vallitseva virustilanne. Luennolle ei saa osallistua kipeänä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä luennon ajan.

Paikka ja osoitetiedot:
Klaukkalan Työväentalo Männikkö
Kiikkaistenkuja 21
01800 Klaukkala

Luennon jälkeen järjestetään seuran syyskokous, tästä tulee seuran jäsenille vielä erillinen kutsu. Mikäli olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä, laita sähköpostia info@ridingclubsolbacka.fi!

Tule mukaan jumpparyhmään!

rcs_jumpparyhma

Riding Club Solbackan oma jumpparyhmä starttaa lokakuussa!

Jumppia vetää muun muassa Gia Winberg, jumpan kesto on noin 1-1,5h / kerta. Ryhmän on tarkoitus kokoontua noin kahden viikon välein, mikäli kiinnostuneita riittää! Minimiosallistujamäärä jumpan toteutumiselle on 5 henkilöä.

Jumppia vetää muun muassa Gia Winberg, jumpan kesto on noin 1-1,5h / kerta. Ryhmän on tarkoitus kokoontua noin kahden viikon välein, mikäli kiinnostuneita riittää! Minimiosallistujamäärä jumpan toteutumiselle on 5 henkilöä.

Seuraavat jumpat:
Sunnuntai 10.10.2021 kello 9.00
Sunnuntai 24.10.2021 kello 13.00

Missä:                                Stall Solbackan maneesissa
Kenelle:                             Kaikille Riding Club Solbackan jäsenille!
Kustannus:                       Seuran jäsenille 5 €/henkilö per jumppakerta
Maksutapa:                       Käteinen (tasaraha) tai korttimaksu paikan päällä
Ilmoittautuminen:             Jumppaa edeltävään perjantaihin kello 18.00 mennessä
Mihin ilmoittaudun:          Osoitteeseen ridingclubsolbacka@gmail.com

Tunnin aikana treenataan lihaskuntoa ilman hevosia, esimerkiksi ratsastajalle tärkeää keskivartalon lihasten hallintaa. Maneesijumpissa hyödynnetään estekalustoa treenivälineenä! Treeniin sisältyy alkulämmittely, treeni sekä loppuvenyttely/palautus. Jos sinulta löytyy oma jumppamatto, niin ota se mukaan. Muita välineitä et tarvitse paitsi päivän säähän sopivat, liikkumisen mahdollistavat vaatteet ja iloisen mielen.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse osoitteeseen ridingclubsolbacka@gmail.com ilmoittautumisajan puitteissa. Voit ilmoittautua molempiin jumppiin samalla kertaa!

Mikäli jumppaan ilmoittautuu vähemmän kuin 5 henkilöä ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä, jumppa peruuntuu ja perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse ilmoittautuneille.

Pyydämme huomiomaan vallitsevan koronatilanteen:
Ethän saavu paikalle, jos tunnet itsesi kipeäksi! Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.

Riding Club Solbackasta kaksi edustajaa PM-kisoihin Ypäjälle!

Kuva: Jenna Hänninen

Mona Relander ja Neela Uotila on valittu Suomen PM-joukkueisiin Ypäjälle

Kaksi Riding Club Solbackan jäsentä on valittu edustamaan Suomea esteratsastuksen PM-kilpailuihin 30.6.-4.8.2021 Ypäjälle.

Lapsiratsastajat:
Neela Uotila – Elvera VS Romano

Poniratsastajat, isot ponit:
Mona Relander – Duffs Order
varalla: Neela Uotila – Flying Dutchman

Lapsiratsastajien estekorkeus on 120 cm, ja poniratsastajien 125 cm. Neelan kuvat: Pia Kujanpää, Monan kuvat: Jenna Hänninen.

Lisätietoa kilpailuista: www.nbchfinland.fi/

Seuraa meitä myös somessa!

rcs_some_neliö

Riding Club Solbacka löytyy nyt myös somesta!

RCS:lle on avattu somekanavat sekä Instagramiin että Facebookiin. Tägää meitä julkaisuusi @ridingclubsolbacka, #ridingclubsolbacka, seuran jäsenenä oman tallisi ulkopuolisissa kisoissa #teamsolbackaontheroad sekä ihan missä vaan meidän kisoissa #solbackankisat!

Solbacka Summer Gamesien hashtageja ovat #SSG2021 ja #SolbackaSummerGames

Seuraa meitä somessa:
Riding Club Solbacka InstagramissaRiding Club Solbacka Facebookissa

P.S. Olethan jo ilmoittautunut juhannuksen estekisoihin? Kutsu on auki Kipassa ja ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä maanantain 21.6.2021 ajan!

Kutsu: sääntömääräinen kevätkokous ke 23.6.

kyösti_kokous

Varsinainen kevätkokous

Aika:    23.6.2021 kello 19.00-
Paikka:    Stall Solbacka, Lepsämäntie 316, 01800 Klaukkala

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 12 § ja 3 § mukaisesti:

 • tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajan lausunto tilikaudelta 2020; ja
 • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvolliselle vuodelta 2020; sekä
 • päätetään hallituksen esittämänä Jani Sinerkarin kutsumisesta kunniajäseneksi huomattavasta yhdistyksen toiminnan tukemisesta

Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä ilmoittamalla siitä viimeistään 21.6.2021 maanantaihin mennessä sähköpostitse osoitteeseen ridingclubsolbacka@gmail.com, jolloin lähetämme osallistumislinkin sähköpostilla ennen kokousta. Fyysinen kokous järjestetään riittävin turvaetäisyyksiin ulkona.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Riding Club Solbacka ry:n hallitus

Osallistu Koko Suomen urheilu- vanhempainiltaan!

Kuva: Uki_71 / Pixabay
Kuva: Uki_71 / Pixabay

Osallistu Koko Suomen urheiluvanhempainiltaan!

Kun nuori urheilija päättää lähteä tavoittelemaan urheilu-unelmiaan, ovat myös vanhemmat uuden edessä. Heidän roolinsa nuoren urheilijan rinnalla on keskeinen monessa suhteessa. Koko Suomen urheiluvanhempainilta tarjoaa tukea vanhemmille siihen, miten nuorta voisi parhaiten kannustaa ja rohkaista kohti urheilu-uraa ja samalla huolehtia, että perusasteen ja toisen asteen opinnot tulevat suoritettua.

Koko Suomen urheiluvanhempainillassa vanhemmuuden monista rooleista ovat keskustelemassa

 • Huippukoripalloilija Shawn Huff
 • Isä, huippuvalmentaja, Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhä
 • Futisäiti, tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus
 • Lahjan tytöt -seuran nuorisopäällikkö Saara Kuusinen
 • KIHUn tutkija, asiantuntija Outi Aarresola

Illan aikana lanseerataan myös Olympiakomitean tuottama materiaali Kasvata urheilijaksi – vanhemmat nuoren tukena.

Koko Suomen urheiluvanhempainilta 18.5 klo 18-19.30.

Verkkolähetykseen pääsetmukaan  tästä linkistä, ja se on myös katsottavissa jälkilähetyksenä.

Jäsenhuoneesta vinkkejä oheisharjoitteluun!

Kuva: Anna Shvets / Pexels.com
Kuva: Anna Shvets / Pexels.com

Jäsenhuoneesta vinkkejä oheisharjoitteluun!

Suomen Ratsastajainliiton Jäsenhuoneeseen on lisätty ratsastajien oheisharjoittelua tukemaan ohjevideoita sekä erilaisia harjoitusohjelmia. Näillä näppäimillä tulossa on myös muutama mielikuvaharjoitus, joka sopii kaiken tasoisille ratsastajille. Ohjeet löydät Materiaalit-valikon alta, ja siellä on ohjeita niin vasta-alkajalle, kokeneelle salikonkarille kuin kotiharjoitteluunkin.

Ratsastajan oheisharjoittelu on erittäin tärkeää, sillä staattisena lajina ratsastus ei juurikaan kehitä voimaa eikä liikkuvuutta. Varsinkin keskivartalon lihaksille ratsastaessa kuitenkin löytyy käyttöä, ja oheisharjoittelun avulla parannat myös omaa ratsastustasi kun lihaskunto ja liikkuvuus sekä tasapaino parantuvat. Hyvällä vartalonhallinnalla ratsastus on myös hevoselle miellyttävämpää.

Jäsenhuoneeseen pääset kirjautumaan omalla jäsennumeroltasi, jonka saat tarvittaessa kysyttyä jäsensihteeriltämme (jasensihteeri@ridingclubsolbacka.fi), ja ensimmäisen kirjauksen yhteydessä palvelu pyytää .

Jäsenhuoneeseen pääset tästä.

Kilpailutoiminta jatkuu

170048534_4126812997383573_7372139946045141557_n

Kilpailutoiminta jatkuu

Ratsastajainliiton hallitus päätti, että kilpailu- ja valmennustoimintaa voidaan jatkaa tarkasti säädellysti 12.4. alkaen. SRL painottaa toiminnan vapauttamisessa järjestäjien ja osallistujien koronaviruksen ehkäisyyn annettujen suositusten noudattamisen merkitystä. Koronatilanne voi nopeasti hankaloitua, jolloin toimintaa voidaan joutua jälleen rajoittamaan.

Riding Club Solbacka avaa kilpailukauden 27.5.2021 esteratsastuskilpailuilla AVIn ja SRL:n rajoituksia kuunnellen. Tarkemmat ohjeistukset kilpailuissa toimimista varten löytyvät kunkin kilpailun kilpailukutsusta Kipasta.

 

Kevään ja kesän kilpailukalenteri:

27.5.2021 Seuraestekisat, luokat 45 – 110 cm. Iltakisojen aloitus klo 14.00 Peruttu
24.6.2021 Seuraestekisat, luokat 45 – 110 cm. Iltakisojen aloitus klo 14.00
23.-26.7.2021 Solbacka Summer Games, alue/kansallinen: Mini Grand Prix finaali, Racing 5 v/6 v/noviisisarja, juniori/poni/pikkuponicup

Riding Club Solbackan kotisivut on avattu!

etusivu_screenshot

Riding Club Solbackan kotisivut on avattu!

Tervetuloa tutustumaan seuraan ja seuraamaan tapahtumia myös kotisivujen kautta. Kotisivuilla tullaan tiedottamaan tapahtumista, kilpailuista ja muista seuran asioista sekä seuralaisille, kilpailijoille että muillekin tapahtumiin osallistuville.